Erasmus hiç kuşkusuz üniversiteye başlayan her öğrencinin hayalidir. Erasmus üniversite öğrencilerin kolay bir şekilde yurt dışı deneyimini yaşamak için oluşturulmuştur. Yurt dışında bir üniversitede belirlenen sürelerde eğitim alabilirsiniz. Öğrenciler programa en az 3 en fazla 12 ay katılabilir.

Erasmus ile öğrenciler yurt dışı deneyimleri yaşar, farklı gelenek ve görenekler ile karşılaşır, yeni arkadaş edinir ve öğrenciler kendilerini çok farklı yönlerden de geliştirirler.
Erasmus için okulunuzun yapacağı dil sınavına giriyorsunuz ve oradan güzel bir puan elde etmeniz gerekiyor. Akademik ortalamanız da çok önemli. Üniversiteler akademik puanınızın yarısını ve dil puanınızın yarısını alarak bir puan belirlemektedirler.

Genel olarak baraj puanı üzerinden 60’tır. Bu sınav yılda bir iki kez yapılır. Eğer okulunuzun sınavını kaçırırsanız YDS ve benzeri sınavlara da girebilirsiniz.
Sınava girdikten sonra hangi üniversitede okuyorsanız, kendi üniversiteniziz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü sayfasını takip etmelisiniz. Tercih zamanında ise en çok istediğiniz üniversiteyi başlara yazın.

Erasmus da okul sizlere belirli bir hibe parası verir. Okulunuz web sayfasından bu miktarı öğrenebilirsiniz. Erasmus öğrencileri, bütün prosedürleri tamamladıktan sonra yurtdışına çıkmadan önce almaları gereken hibenin %70’ini almaktadırlar.
Geriye kalan %30’luk kısmını ise döndükten sonra almaktadır. Yurtdışında aldığınız derslerin en az üçte ikisinden başarılı olmalısınız. Başarılı olmazsanız döndüğünüz zaman ödenecek hibenin %20’si ödenmez. Erasmus’u 3 ay ya da 12 ay yapabiliyorsunuz. Eğer süreyi uzatırsanız Erasmus hibesinden yararlanamazsınız.
Erasmus programına başvurmak için;
Lisans veya lisansüstü bölümünüzde ilk yılınızı tamamlamanız gerek,
Akademik not ortalamanız 4 üzerinden en az 2 master ve doktora öğrencilerinin ise 2,5 olmalı
Erasmus için yabancı dil sınavı yeterlilik sınavlarından en az 70 alınmalı
Programınıza dâhil bir bölüme başvurmaları gerekir.